wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

24.09.2022

Helemaal herfst!

Helemaal herfst.jpgVandaag start hij officieel: de herfst. Vierentwintig september 2022, met wederom een warme en vooral droge zomer achter ons. Wat gaat deze herfst ons brengen?

Gegroeid
We zien dat de bomen, ondanks de droogte, toch gegroied zijn. Pompoenen bevolken de moestuin en daar zijn de paadjes tussen de bedden niet meer herkenbaar door de bladeren van deze kruipers. De oranje en gele pompoenen doen het foed dit jaar!

Tegenvaller
De courgettes zijn bij ons dit jaar wat minder productief. Vorig jaar was de opbrengst hiervan zo hoog, dat we wekelijks een grote courgette konden aanleveren voor het lokale eetpunt. Dit jaar geen courgettesoep van onze oogst voor deze club.

Verbonden met de natuur
We genoten deze zomer wel van op ons terrein zijn. Met dank aan de hangmat, de vrolijke rozen, cosmo, verbena, vlinders en geheimzinnige kriebelbeestjes. Gewoon heerlijk om nog tot laat tussen de bomen te bivakkeren en de planten toe te spreken.

Opvaller
De stokrozen doen het dit jaar supergoed! Dankzij  een zakje zaad in verschillende kleuren staan er zelfs nu nog violette, roze en paarse stokroosbloempjes vrolijk te wezen. Dat levert natuurlijk nog veel meer 
zaad op. Het is wel te merken dat deze bloem graag wat steun heeft en liefst veel zon. De plek die wij kozen voor deze bloeiers was kennelijk geheel naar wens!

Fanmail
We hebben sinds kort voor de ouderwetse snailmail en voor de grap een groene brievenbus op het terrein. Geen officiële brievenbus, want ons terrein heeft geen huis en geen huisnummer. Maar wie weet, is er toch iemand die gebruik wil maken van deze letterlijk en figuurlijk groene mailbox.

En verder?
Tja, wat gaan we nog doen dit najaar? In elk geval samen plannen en bekijken wat het terrein vraagt. De paden maaien, de moestuin een flinke slinger geven. Voor dat laatste bestelden we een berg houtsnippers, zodat we de paadjes kunnen afdekken. En de bedden? Daarop komt champost. En vast nog wat moestuinplanten. 

Intussen genieten we van een bordje snert, de herfstkleuren en de eerste kachelstook. En nog van een terrasje, voor zover dat aangenaam is. Vandaag wel, want zittend met een ” New York coffee” typte ik deze update Er lopen twee jonge meiden langs en ik hoor de een aan de ander vragen of ze weet dat het over negentig dagen kerstmis is…Time flies!
Voorlopig eerst maar herfstige groeten van Ellen!

Admin - 13:07:17 | Een opmerking toevoegen