wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

Leuk dat je er bent! 

Hallo lezer

Fijn dat je belangstelling hebt voor ons project! Op deze pagina's kun je lezen en zien wat de voortgang is van ons voedselbos. Sinds eind december 2020 zijn we in de uitvoeringsfase van de aanleg van dit voedselbos, te vinden op het terrein van de stichting Phien in Castenray.

Lees welke obstakels en uitdagingen we tegenkomen, hoe we daarmee omgaan en wat we ontdekken. Werp een digitale blik op ons terrein via het fotoalbum. We vinden het ook superleuk als je een reactie plaatst in het gastenboek. Heb je vragen of opmerkingen, gebruik dan het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk, maar wel pas als we klaar zijn met het werk én het genieten daarvan op Wabi Sabi.
Overigens kunnen we daarbij altijd extra, vrijwillige handen gebruiken!

O ja, vanwaar die naam?
Wabi Sabi is een Japanse levenshouding waarvoor geen kant en klare definitie bestaat. In elk geval staat Wabi Sabi voor leven in het nu, voor de kracht van imperfectie en voor onvolmaaktheid. Voor de schoonheid in het alledaagse.
Wabi Sabi gaat over meer genieten van de weg ergens naartoe en minder over de overtuigingen over hoe iets hoort te zijn. Over de essentie van puurheid en het hervinden van eenvoud, terug naar de basis. Daarin speelt de natuur een grootse rol. En dat alles zit voor ons in de manier waarop we een zelfvoorzienend leven, in samenwerking met de natuur voor ons zien.

Veel leesplezier!
Axel en Ellen

 


3006