wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

Hallo lezer!


Sinds eind december 2020 zijn we in de uitvoeringsfase van de aanleg van dit voedselbos, op een terrein van de Stichting Phien in Castenray.

❧ Ons Waarom
Een betere aarde achterlaten voor hen die na ons komen, daar doen we het voor. Een leven dichter bij de natuur op een wereld die we gezond willen houden. En waar we dus voor moeten zorgen. Daar dragen we ons steentje aan bij met ons voedselbos; meer biodiversiteit  en een kleinere ecologische voetdruk.

❧ Hoe
Lees in het blog welke obstakels en uitdagingen we tegenkomen, hoe we daarmee omgaan en wat we ontdekken. Werp een digitale blik op ons terrein via het fotoalbum. We vinden het ook superleuk als je een reactie plaatst in het gastenboek. Heb je vragen of opmerkingen, gebruik dan het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk, maar wel pas als we klaar zijn met het werk én het genieten daarvan op Wabi Sabi.
Overigens kunnen we daarbij altijd extra, vrijwillige handen gebruiken!

❧ O ja, vanwaar die naam?
Wabi Sabi is een Japanse levenshouding waarvoor geen kant en klare definitie bestaat. In elk geval staat Wabi Sabi voor leven in het nu, voor de kracht van imperfectie en voor onvolmaaktheid. Voor de schoonheid in het alledaagse. Het is de ervaring van hoe dingen zijn, niet hoe ze zouden moeten zijn, in hun onvolmaakte, voorbijgaande toestand.

Wabi Sabi gaat over meer genieten van de weg ergens naartoe en minder over de overtuigingen over hoe iets hoort te zijn. Over de essentie van puurheid en het hervinden van eenvoud, terug naar de basis. Daarin speelt de natuur een grootse rol. En dat alles zit voor ons in de manier waarop we een zelfvoorzienend leven, in samenwerking met de natuur voor ons zien. Het sluit perfect aan bij ons 'Why'!

Veel leesplezier gewenst.

Axel en Ellen
NB: Werkt een link niet of staat er ergens een misser? laat het ons weten! Alvast bedankt :-)