wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

Vanuit vogelperspectief

April 2023


Het is tijd voor een nieuw filmpje! Je kunt zien dat het terrrein zich verder ontwikkelt, natuurlijk is alles gegroeid en we hebben gewerkt op Wabisabi. Zie jij het verschil? 


26 juli 2022

We hebben heerlijk weer! Veel zon en hoge temperaturen. Lekker voor het buitenleven, voor fietsen en zwemmen. Onze huid krijgt een zomerse kleur ervan. Maar...je voelt het al aan, vermoed ik. Voor de bomen en planten is deze tijd té warm en droog. Er valt wel af een toe een buitje, maar ook zien we dat de bomen hun bladeren laten vallen. Of zelfs gele bladeren krijgen, zoals één van onze perenboompjes. Het is een uitdaging om op het grote terrein alles van het nodige water te voorzien. De website weeronline meldt: Het jaar 2022 behoort tot nu toe nog steeds tot de 5 procent van droogste jaren ooit. De droogste gebieden bevinden zich in Limburg en Zeeland. Maar we hebben het ermee te doen...

Contouren
Op dit dronefilmpje kun je zien wat de droogte in praktijk betekent. Wel groen, maar ook veel aardekleur, dus droog. Ook zie je dat we delen van de klaver en het gras korter maaien. Zodat we er gemakkelijke kunnen lopen en rijden met de kruiwagens. Andere delen laten we bewust wat langer. Zo kunnen de talrijke insecten toch van de klaver- en andere bloemen genieten. Zo werken we mee aan biodiversiteit.

Interesse
Leuk dat we toch geregeld bezoekers krijgen op het terrein. Het leukste is dat de meeste mensen enthousiast reageren op onze plannen en vaak ook weer tips en wetenswaardigheden delen met ons. Natuurlijk komt dan ook onze motivatie ter sprake. Want waarom doen we wat we doen?

Waarom dan?
Wij willen graag gezond leven, bijdragen aan de natuur, onze ecologische voetdruk verkleinen. Een betere aarde achterlaten voor hen die na ons komen. Dat dat doen we dan onder meer door het lokaal produceren van ons eigen voedsel. Om daarin geheel te kunnen voorzien,  is er wel een aanloop nodig. Zeker met deze droge jaren Maar dat is onze droom!

Quote
Een toepasselijke uitspraak van Eleanoor Roosevelt hierbij:
“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”
("De toekomst is van degenen die geloven in de schoonheid van hun dromen.")

 

 


Mei 2022
Er gaat natuurlijk niets boven het zelf aanwezig zijn op het terrein. Ervaren hoe het voelt om te lopen over de klaver, een besje plukken en proeven, zien hoe de bijtjes zoemend van bloesem naar bloem vliegen. Toch is een blik van bovenaf en via het beeldscherm ook een goede manier om een beetje zicht te krijgen op het terrein.

Eigen bosje
Wist je dat de bosrand een meter of 20 diep is? Er staan eiken, berken, populieren, vlieren, enkele sparretjes en meer. Het is een heerlijke plek om bij hoge temperaturen te vertoeven. Immers bomen zijn de airco's van de natuur! Sowieso vinden wij het genieten om op het terrein te zijn en te werken. En thuis kunnen we ook genieten van de nu nog bescheiden oogst....

PS: Laat je ons weten wat je ervan vindt met een berichtje?
 
 


Augustus 2021

Lang leve de groeizame zomer van dit jaar! Zoals je ziet, houdt de natuur niet zo van kale grond. Geheel volgens eigen plan zorgt zij voor bedekking in de vorm van spontane plantengroei. We treffen klaprozen, korenbloemen, wikke, melde, haagwinde, kleefkruid en andere planten aan, die qua licht en voeding concurreren met onze aanplant. Dus voortdurend werk aan de winkel op het terrein.

We genieten volop van de aardbeien, blauwe bessen, paprika en courgettes. Kunnen niet wachten op het oogsten van de eerste appels, peren en noten... Hoe gaat het in jouw tuin of op jouw balkon? Laat het ons weten in het gastenboek!April 2021:


De meeste bomen, struiken en planten staan op hun plek. Langzaam wordt alles groener en groener...Zie je het verschil met het onderstaande filmpje?De kapschuur is nóg in beeld, maar zal kort na de opname van dit filmpje weggehaald worden door de eigenaar. We hebben genoten van deze 'schuilplek' en verbazen ons over de ruimte die nu vrijkomt. Die gaan we uiteraard ook nog invullen!Januari 2021

Het eerste filmpje vanuit de lucht. Dat geeft een goed overzicht van het terrein, hoewel het zicht door de mist iets minder is.
Je ziet de looppaadjes die op het terrein ontstaan en de onderdelen van het ontwerp die we langzaam op het terrein realiseren. Zoals het appellaantje, de plek voor de moestuin. Voordat we klaar zijn is er nog heel wat te doen. We genieten van het buiten bezig zijn.