wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

Ons terrein

Waar ligt voedselbos Wabi Sabi?

Waar vind je ons voedselbos-in-aanleg? In Castenray, op het terrein van "de Peppelhof", (Zie ook de contactpagina) Dit is een boerderij met 13 hectare grond eromheen, in eigendom bij de Stichting Phien.
Wij mogen een deel van die grond gebruiken; dat deel is ongeveer 8.000m2 groot.


Geschiedenis en toekomst

Voorheen was hier een leliekwekerij gevestigd. Sinds enkele jaren is er geen commerciële landbouw meer op het terrein. Zo kon de aarde 'bijkomen' en de natuur zich herstellen. Er groeiden wel opvallend veel brandnetels en zuring, waarschijnlijk door een hoog gehalte aan stikstof in de bodem. Dat laatste was reden om het terrein te bewerken; op 18 december 2020 werd daarmee

aangevangen, zie fotoalbum. Van de bovenlaag van de bodem werd circa 15 centimeter afgeschraapt. Resultaat: het terrein kreeg een bruine in plaats van een groene kleur; het leek ineens twee keer zo groot!

Wat zullen we trots zijn als we de opbrengsten in onze handen houden. En wat zullen we genieten van de onbespoten smaken van al dat goeds. Maar vóór het zover is, zal er nog heel wat werk verzet moeten worden. Wil je een keer helpen, daarbij, dan ben je van harte welkom! Laat het ons weten.


 

Meer indrukken

Serie Stichting Phien

Filmmaker Wiek Lenssen maakte een zesdelige documentaire over de stichting Phien, die op L1 werd uitgezonden. Hier ga je naar de eerste aflevering van die serie. In elk geval zo lang als L1 de link op haar website houdt....
Deze serie werd ook landelijk op TV uitgezonden door omroep MAX.


Veel kijkplezier1