wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

Over ons

Wij zijn Axel en Ellen, de 'voedselboswachters' van het voedselbos waar deze website over gaat. We wonen op een paar minuten fietsen van dit voedselbos, dus we kunnen er lekker vaak naar toe. Bijvoorbeeld om ons emmertje groente- en fruitafval in het compostvat te deponeren. En op dit moment om de bomen, planten en struiken in de grond te zetten.

Wij geloven dat voedselbossen de toekomst hebben. En we zien het zoveel mogelijk zelf in ons voedsel voorzien als een uitstekende manier om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ook al zal het nog tijd kosten voor ons voedselbos op volle kracht is.
Zelf je eten oogsten, dat geeft een rijk gevoel!

Al doende

We zijn al een tijd betrokken bij het project van de Stichting Phien in Melderslo. En verhuisden begin 2020 zelfs naar de omgeving van Castenray, om minder reistijd kwijt te zijn. Die tijd steken we liever in WabiSabi, zoals we ons landje noemen. Het zal dus wel wat duren voordat het voedselbos ons volledig in onze maaltijden kan voorzien..Intussen genieten we van alle stappen die daarheen leiden. We doen meer en meer ervaring op.

Dankbaar

■ Wij danken de stichting Phien voor de mogelijkheid om op het terrein een voedselbos aan te leggen.
■ Alle (ex-)deelnemers van de Peppelhof; om samen met ons op te trekken en tijd, kennis, gezelligheid, maaltijden en meer te delen.
■ Voor het ontwerp, de indeling en de beplanting van ons terrein klopten we aan bij Wim Lips van LipsGroen.
   Zonder zijn inzet, kennis en enthousiasme waren we nog lang niet waar we nu zijn.