wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

Vanuit vogelperspectief

Mei 2022
Er gaat natuurlijk niets boven het zelf aanwezig zijn op het terrein. Ervaren hoe het voelt om te lopen over de klaver, een besje plukken en proeven, zien hoe de bijtjes zoemend van bloesem naar bloem vliegen. Toch is een blik van bovenaf en via het beeldscherm ook een goede manier om een beetje zicht te krijgen op het terrein.
Wist je dat de bosrand een meter of 20 diep is? Er staan eiken, berken, populieren, vlieren, enkele sparretjes en meer. Het is een heerlijke plek om bij hoge temperaturen te vertoeven. Immers bomen zijn de airco's van de natuur! Sowieso vinden wij het genieten om op het terrein te zijn en te werken. En thuis kunnen we ook genieten van de nu nog bescheiden oogst....
PS: Laat je ons weten wat je ervan vindt met een berichtje?
 
 

 Augustus 2021
Lang leve de groeizame zomer van dit jaar! Zoals je ziet, houdt de natuur niet zo van kale grond. Geheel volgens eigen plan zorgt zij voor bedekking in de vorm van spontane plantengroei. We treffen klaprozen, korenbloemen, wikke, melde, haagwinde, kleefkruid en andere planten aan, die qua licht en voeding concurreren met onze aanplant. Dus voortdurend werk aan de winkel op het terrein.

We genieten volop van de aardbeien, blauwe bessen, paprika en courgettes. Kunnen niet wachten op het oogsten van de eerste appels, peren en noten... Hoe gaat het in jouw tuin of op jouw balkon? Laat het ons weten in het gastenboek!April 2021:


De meeste bomen, struiken en planten staan op hun plek. Langzaam wordt alles groener en groener...Zie je het verschil met het onderstaande filmpje? De kapschuur is nóg in beeld, maar zal kort na de opname van dit filmpje weggehaald worden door de eigenaar. We hebben genoten van deze 'schuilplek' en verbazen ons over de ruimte die nu vrijkomt. Die gaan we uiteraard ook nog invullen!Januari 2021

Het eerste filmpje vanuit de lucht. Dat geeft een goed overzicht van het terrein, hoewel het zicht door de mist iets minder is.
Je ziet de looppaadjes die op het terrein ontstaan en de onderdelen van het ontwerp die we langzaam op het terrein realiseren. Zoals het appellaantje, de plek voor de moestuin. Voordat we klaar zijn is er nog heel wat te doen. We genieten van het buiten bezig zijn.